Mallorca

Inspiratie op Mallorca 2015

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gezien op de foto van vorige week, ben ik op vakantie geweest. Samen met mijn vriendin ben ik naar Mallorca afgereisd. De reden dat ik hier nu over blog, is dat ik op zulke vakanties vaak een hoop inspiratie opdoe. Dat kan zijn door bladen die ik lees (wat ik thuis vaak niet doe) of door dingen die ik mee maak. In deze blog zal ik een aantal punten delen die ik inspirerend vond.

Sprout magazine

Sprout is een magazine voor ondernemers met verhalen of ondernemingen, startups en veel voorkomende problemen. Ik citeer een aantal stukjes die ik heb opgeschreven om te onthouden.

Sharing is geen trend, maar een transitie. Alles draait om toegang in plaats van bezit.
– Harmen van Sprang

Holacracy is een platte organisatie structuur. In plaats van vastgestelde functies kan een medewerker meerdere “rollen” vervullen. De besluitvorming wordt autocratisch verdeeld over verschillende rollen; een medewerker kan zelf bepalen hoe hij zijn rol invult. Er wordt gewerkt met autonome cirkels van rollen, die onderling vergaderingen, doelen stellen en beslissingen nemen. www.holacracy.org

– Karing Husslage

Veel gasten gaan de fout in door zich af te vragen of ze een idee moeten vastleggen in patenten en dergelijke. Dat is echt een onwijs domme gedachtengang.
1: Jouw idee is niet uniek
2: Het zit hem niet in het idee
Facebook is niet zo groot geworden omdat er nog geen sociaal netwerk was, maar door de uitvoering ervan. Het gaat niet om dat goede idee voor die app, nee, je moet het maken. En als jij de beste uitvoering hebt, ben je spekkoper.

– Alexander Klöpping, Blendle

Startups

Naast artikelen die ik persoonlijk interessant vind, kwam ik ook een aantal startups tegen. Hieronder 2 startups die mijn aandacht trokken.

Panty abonnement

Iedere maand het gewenste aantal panty’s gratis thuisgestuurd. Het is een super eenvoudig idee maar het lost wel een probleem op. Vrouwen hebben namelijk altijd panty’s te kort. http://pantyabonnement.nl/

Carmanation

Net als in Nederland moet je in de meeste grote Amerikaanse steden flink betalen om te parkeren (als er al een parkeerplaats te vinden is). Carmanation denkt dit probleem op te lossen. Volgens dit concept kun je je oprit of parkeerplaats aan huis tijdelijk verhuren aan anderen. Extra inkomsten dus als je overdag weg bent of als je genoeg ruimte hebt voor nog een auto. Een mooi voorbeeld van de sharing economy waar ik het eerder in deze blog al over heb gehad. https://www.carmanation.com/

Uiteten op Mallorca

Uiteten hoort natuurlijk bij een vakantie. Dit hebben wij dan ook naar hartelust gedaan in onze 12 dagen. Toch zit er een hoop verschil tussen het ene eettentje en het andere. Waar de meeste restaurants zich richten op het massatoerisme, hebben wij een aantal tentjes gevonden die precies het tegenovergestelde deden.

Zo was er 1 restaurant wat service en expertise veel belangrijker vond, dan 4 keer dezelfde tafel verpatsen op 1 avond. Er was een ongedwongen sfeer, de ober had ontzettend veel kennis over het eten en een praatje van 10 minuten maakte helemaal niets uit. Ricky’s deed dus eigenlijk precies het tegenovergestelde van al die andere restaurant. Later bleek het ook het nummer 2 restaurant te zijn op tripadvisor.

Ricky’s had de missie dan ook perfect verwoord.

We don’t serve fastfood, we serve fresh food as fast as we can.

Deel dit bericht!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn
Geplaatst in Wedouble.

Vincent van der Graaff

Als online marketeer werk ik om bedrijven online te laten groeien. Dat is volgens mij alleen haalbaar door samen te werken. Ik combineer graag online strategieën met (wordpress)websites en de juiste online marketing instrumenten. Daarnaast werk ik ook aan de groei van Wedouble.