Pagina likes

Facebook: bericht-likes omzetten in pagina-likes

Je hebt een originele post bedacht, je bereik schiet omhoog en de likes/ reacties stromen binnen. Ontzettend leuk natuurlijk, maar wel zonde als dit eenmalige gevolgen heeft en geen extra pagina-likes oplevert. Hetzelfde geldt voor gesponsorde posts. Je investeert een bepaald budget, het levert een hoop interactie op en dan? Dan merk je er eigenlijk niks meer van.

Bericht-likes omzetten naar pagina-likes

Nu is er natuurlijk geen directe manier al jouw bericht-likes om te zetten in pagina-likes. Maar er is wel een handig trucje wat het merendeel niet gebruikt! Via 4 simpele stappen nodig jij jouw bericht-likers uit, om pagina-likers te worden:

  1. Login op jouw Facebookpagina;
  2. Ga naar het bericht waarop jij een hoop bericht-likes hebt ontvangen;
  3. Klik op het duimpje  (of andere likemogelijkheden) dat aangeeft hoeveel likes jij op dit bericht hebt;
  4. En nodig iedereen uit om jouw pagina leuk te vinden!

pagina-likes-facebook

Werkt dat uitnodigen dan wel?

Natuurlijk kan ik je nooit zekerheid geven, dat al deze uitgenodigde mensen uiteindelijk jouw pagina leuk gaan vinden. Maar de kans dat ze jouw uitnodiging accepteren is best wel groot. Dit komt door het gebruik van commitment en consistentie. Dit houdt in dat als bezoekers eerst ja zeggen op een kleine actie (het liken van jouw bericht), daarna veel sneller ja zeggen op de volgende actie.

Deel dit bericht!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn
Geplaatst in Marketing.

Vincent van der Graaff

Als online marketeer werk ik om bedrijven online te laten groeien. Dat is volgens mij alleen haalbaar door samen te werken. Ik combineer graag online strategieën met (wordpress)websites en de juiste online marketing instrumenten. Daarnaast werk ik ook aan de groei van Wedouble.

  • Germa van Os

    Dat doe ik regelmatig voor mijn zakelijke pagina. Kan ik ook ergens terug zien, wie ik heb uitgenodigd? Dan kan ik dat eventueel intrekken en weer opnieuw uitnodigen om het opnieuw onder de aandacht te brengen bij de berichtlikers.